Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 14 december 2017

Nieuwe namen op lijst D66 Venray

D66 Venray werd vier jaar geleden nieuw leven ingeblazen en mocht drie raadsleden en een wethouder leveren. Inmiddels is het aantal leden verdubbeld en hebben zij na een digitale stemming de lijstvolgorde voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. De in juni gekozen lijsttrekker Daan Janssen (27) is er trots op om een uitgebalanceerde lijst te kunnen presenteren. “Met de nodige ervaring en veel nieuwe mensen gaan we ons weer vier jaar inzetten voor een nog mooier Venray.”

Martijn van der Putten (28) uit Venray is nummer 2 en kandidaat wethouder. De afgelopen 2,5 jaar heeft hij als wethouder hard gewerkt om Venray op het gebied van wonen, onderwijs, duurzaamheid en jeugd vooruit te brengen. Maar er is nog veel werk aan de winkel. “De herontwikkeling van St. Anna, de Talentencampus, de verduurzaming van onze gemeente. Zomaar een aantal projecten waar ik hard aan heb getrokken en waar we ook na de verkiezingen op door moeten pakken,” aldus Martijn.

Emina Joosten Beslagic (40) staat op plek 3. Oorspronkelijk komt ze uit Bosnië en Herzegovina. Vandaaruit is ze in 1992 tijdens de Balkanoorlog naar Nederland gevlucht. Inmiddels woont ze 6 jaar met haar partner uit Oirlo in Venray. Emina is beleidsadviseur bij de gemeente Nijmegen en programmamanager bij een Triple Helix-samenwerking in de regio Arnhem-Nijmegen. Voor D66 Venray is ze de afgelopen jaren o.a. actief geweest in de commissie Leven waar ze zich hard heeft gemaakt voor het goed verlopen van de zorgdecentralisaties en het behoud van kunst en cultuur in Venray.

Theo Zegers (61) uit Merselo staat op plek 4 en is een nieuw maar toch bekend gezicht. Op allerlei verschillende vlakken is hij maatschappelijk actief. Theo heeft jarenlange ervaring als voorzitter van de dorpsraad Merselo en het dorpsradenoverleg. In maart geeft hij het stokje voor deze functies door. “In een andere positie wil ik graag mijn bijdrage blijven leveren aan de gemeenschap van Venray in brede zin. Daarbij wil ik mijn kennis en ervaring inzetten om daarmee de inwoners van Venray te steunen in hun wensen en behoeften,” aldus Theo.

Bart Jilesen (18) uit Leunen is nummer 5 op de lijst. Hij is student Business Administration aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Tijdens zijn periode op het Raayland was Bart voorzitter van de debatgroep en was hij actief bij het Model European Parlement (MEP). Begin dit jaar is hij lid geworden van D66, toonde zich direct een aanpakker en werd lid van de commissie Leven. De komende periode gaat Bart zich o.a. sterk maken voor de jeugd en jongeren binnen onze gemeente.

De lijst wordt verder aangevuld met Marita Muller, Rutger Holtackers, Felix Rippe, Hans Schaeffers, Anne-Lize Trines, Peter-Paul Tummers, Henk de Visser, Tom Voermans, Bert Vos, Remy Aarts, Emiel Beerkens, Ton Hikspoors en Jan van de Ven. Als lijstduwer ondersteunt Jan van de Ven D66 Venray waar dat kan. Hij is bekend als voorman van ‘PO in actie’ en is lid van de Provinciale Staten. Door dat laatste zou hij een eventuele raadszetel niet kunnen accepteren omdat een dubbelmandaat bij D66 niet is toegestaan.

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan het verkiezingsprogramma dat in januari zal worden vastgesteld.